HOLLANDSE KAAS


Stompetoren, kaas waar je voor terugkomt

Bij Stan Leeflang Kaasspecialist vindt u een uitgebreid assortiment Stompetoren kaas. Deze kaas dankt zijn naam aan het dorp Stompetoren in Noord-Holland, waar de kaas geproduceerd wordt in de CONO kaasmakerij. Deze kaasmakerij staat aangeschreven als de beste en groenste kaasmakerij van Nederland.

 

Stompetoren kaas wordt gemaakt van weidemelk. De koeien grazen en rusten in de wei. Daardoor zitten ze ‘lekkerder in hun vel’ en zijn ze gezonder. Het eten van vers gras zorgt bovendien voor een rijkere, smaakvolle melk. Afgelopen jaar liepen de koeien gemiddeld 185 dagen per jaar minimaal 10 uur per dag buiten. Hiervoor worden de boeren extra beloond met een speciale premie.

 

Tijdens de productie houden de kaasmeesters van Stompetoren het proces nauwlettend in de gaten. Hun jarenlange ervaring en passie zorgen voor een prachtig eindproduct: ‘Kaas waar je voor terugkomt.’

De volle smaak van Stompetoren kaas

Het rijpingsproces van Stompetoren kaas is uniek en dat proeft u. In het speciale rijpingspakhuis kan de kaas in alle rust doorrijpen in een speciaal klimaat, met een relatief hoge temperatuur en een hoge luchtvochtigheid. Zo blijft de kaas mooi smeuïg en krijgt het een dun korstje. 

 

Stompetoren kaas is vol van smaak en vooral niet te zout. Niet voor niets behoort Stompetoren tot de absolute kaas-top van Nederland. Dat blijkt wel uit de vele prijzen in (inter)nationale vakwedstrijden. Stompetoren kaas smaakt heerlijk op een boterham, maar is ook uitermate geschikt voor bij de borrel.

 

Bij Stan Leeflang Kaasspecialist koopt u deze kwaliteitskaas in zeven heerlijke rijpingstypen, vers van het mes.  Kom gerust eens proeven in onze winkel! Op verzoek kunnen wij de kaas ook vacumeren, voor als u bijvoorbeeld op vakantie gaat.

HIER VINDT U ONS